Föreställningsarkiv

BROADWAY LADIES (2015-2016)

 

Broadway - ett glitterparadis med storslagna shower och läckra ladies. Men hur intressanta är egentligen kvinnoporträtten i musikal? Och vem bestämmer vilka historier som ska berättas? I musikalkonserten Broadway Ladies möts en skara kvinnor för att bena ut dessa frågor. Ackompanjerade av livemusik från musikaler sjungs det om de snäva ramar som kvinnor måste förhålla sig till. Med en stor skopa ironi ges exempel på musikalernas skrattretande kvinnoideal.

 

Föreställningen hade premiär under PRIDE@Boulevardteatern i Stockholm sommaren 2015 och blev en publik- och kritikersuccé. Den spelades igen hösten 2016 på Nyköpings Teater och Boulevardteatern.

 

Recensioner och publikröster

"G-A-L-E-T BRA" /Supersnippan Community

"Full fart och glöd" /Södermanlands Nyheter

"...fulla hus och en entusiastisk publik..." /Bloggen Kulturdelen

"Det finns en stor potential här" /Minst En Gång I Veckan

MISFIT (2014)

 

Årets viktigaste musikal! En dröm om en ny värld. En rädsla för att göra fel val. Ett ögonblick som förändrar allt. MISFIT är en upprorisk musikal som speglar den verklighet vi lever i. En värld där det blivit allt viktigare att göra val - oavsett om det gäller parti, partner eller prylar. Men även att INTE välja blir ett ställningstagande. Med musik från flera kända musikaler blandas spektakulära shownummer med kraftfulla ballader. MISFIT är en aktuell, underhållande och gripande musikal. Föreställningen spelades för utsålda hus på Boulevardteatern i Stockholm i samband med PRIDE@Boulevard.

 

Recensioner och publikröster

"Årets BÄSTA musikal! Ni MÅSTE se den!" /Community Supersnippan

"Föreställningen berörde ända in i hjärteroten" /Publikröst

"Angelägen och aktuell ... Imponerad av ensemblen och det kreativa teamet" /Publikröst

"Det bästa Trojkan har producerat" /Publikröst

Misfit - En upprorisk musikal

EN SÄNG FULL AV FRÄMLINGAR (2013)

 

Det är den 17 maj 1985 i Norge. Det börjar med en borttappad ring som leder till en dubbel-bokning som i sin tur sätter igång en explosion av förväxlingar och förvecklingar. Kommer ringen att hittas? Och vem är sexgalningen som springer lös på stan? Lägg till en galen norsk hotelldirektörska, en människohatande portier, ett knallande element och en massa cyklar så är skrattfesten komplett.

 

Föreställningen spelades april-maj på Rosers Salonger i Skara samt på Boulevardteatern i Stockholm.

 

Recensioner och publikröster

"Ensemblen spelar med ungdomlig framåtanda. Slutapplåden är välförtjänt." /SKLT

"Skådespelarna visade prov på stor teknisk skicklighet." /Publikröst

"Rekommenderas! Gå och se den! Imponerande!" /Publikröst

EN säng full av främlingar

INVITATION TO GAY BROADWAY (2013)

 

En glittrande musikalkabarét Invitation to GAY Broadway på PRIDE@Boulevard. Först bjuds publiken in till en improviserad musikalkonsert. I akt två sprakar en glittrande musikalkavalkad igång med både kända och okända hits från Broadway. Nummer ur Addams Family, Top Hat, Anything Goes, Dreamgirls, Hairspray och Rent är bara ett axplock. Alla bearbetade och tolkade i en härlig HBTQ-anda.

Föreställningen spelades på Boulevardteatern i Stockholm i samband med PRIDE@Boulevard.

BETRAKTELSER FRÅN EN BÖGBAR (2013)

 

Häng med på en komisk resa där livsreflektioner blandas med personliga låtval. Hur många bögtyper finns det? Avskyr alla bögar och flator varandra? Vilken roll har faghagen i bögens tillvaro? Hur hittar du den stora kärleken i ett ytligt cyberspace. Måste det vara en politisk handling att hålla sin älskade i handen? Det och mycket mer försöker Magnus Carlsson få svar på när han skärskådar homonormen på ett nytt och uppfriskande sätt. Tillsammans med pianisten Johan Östlund och körsångerskorna Rebecka Gustafsson och Sanna Magnusson varvas musiknummer och betraktelser.

 

Föreställningen spelades på Boulevardteatern i Stockholm i samband med PRIDE@Boulevard.

Betraktelser från en bögbar

100% SCHLAGER (2013)

 

Dags för den glittrande showen 100% Schlager. Vid det här laget vet man att ingen Pridefestival är komplett utan en schlagerkväll. Under två akter bjuds det på en hejdundrande hitkavalkad som rör sig från 60-talet fram till 2013! Gästartister är Carola, Lena Philipsson, Nanne Grönvall och Lotta Engberg... Eller så gott som. Det utlovas nostalgi, sång, dans (både från scen och parkett) och en stor dos humor.

 

Klippet är från logen då publiken fick se vad som hände när artisterna inte stod på scen. Föreställningen spelades på Boulevardteatern i Stockholm i samband med PRIDE@Boulevard.

KEEP IT GAY (2012)

 

Dags att bjuda in till Keep it Gay. Under denna intima konsert får publiken följa med på en resa genom musikalens underbara värld. Det bjuds på sånger med gaytema och mer traditionella låtar som twistats till med nytt HBTQ-tema.

 

Föreställningen spelades på Boulevardteatern i Stockholm i samband med PRIDE@Boulevard.

Musikalkonserten Keep It Gay
Vinterland - En julmusikal av Adam Gardelin

VINTERLAND (2010)

 

Kliv in i ett kyligt paradis, där luften doftar snö och is, och bekanta dig med karaktärerna från luciatåget på ett sätt som du aldrig gjort tidigare! Med fyrtio kända julsånger som grund, berättas historien om sex olika livsöden i en värld där snön alltid ligger vit på taken.

 

Möt tomtenissen Nils som blivit lämnad av sin stora kärlek, stjärngossen Susej. Lär känna Tärna som är hemligt förälskad i Staffan Stalledräng. Och var med när Lucia förnyar den traditionsenliga julkonserten till Sara Sockerbagares stora förtret.

 

Föreställningen spelades 19-21 december på AliasTeatern i Stockholm.

Razzle Dazzle - En musikalshow i två akter

RAZZLE DAZZLE (2011)

 

Vällingby Teater öppnar portarna för succémusikalshowen som bjuder på hits och oförglömliga låtar från musikalernas värld. Hairspray, Chicago och Saturday Night Fever är bara några av de musikaler som publiken stiftar bekantskap med under ett rasande tempo i en spektakulär musikalkavalkad.

 

Föreställningen spelades först i maj för att sedan komma tillbaka med en hel höstsäsong, 20 gånger från oktober till december på Vällingby Teater i Stockholm.

 

Recensioner och publikröster

"Ett perfekt sätt att jaga bort tankarna på det tilltagande höstmörkret." /Kulturbloggen

"En fantastiskt bra föreställning! Den är suveränt underhållande och bra." /Publikröst

POSTADRESS

Act & Art Sweden AB

Skanörvägen 9

121 52 Johanneshov

 

Org.nr 559097-8937

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV

SOCIALA MEDIER

Gilla Act & Art på Facebook
Följ Act & Art på Instagram
Titta på Act & Art på YouTube

KONTAKT

Kontakta Act & Art
Skicka e-post till Act & Art
Följ Act & Art på LinkedIn